HTML

Gothic / Risen videóblog

Egy blog, ami a méltán híres Gothic sorozatnak, és annak folytatásának, a Risen sorozatnak az interneten fellelhető információit, leírásait, végigjátszásait és rajongói mod-jait, illetve azokról videókat kíván bemutatni a magyar rajongóknak.

Friss topikok

  • m.t.: az a csatakiáltás 0:25-nél... (2010.09.14. 14:21) Öldd meg Velayát!
  • molnibalage: Erről valami frissebb hír? (2010.08.14. 12:27) Stronghand mod
  • molnibalage: @balukaaaa teh master: 2009 óta nincs hozzászólás... (2010.08.12. 20:10) Gothic 2: Legend of Ahssun
  • m.t.: lehet hogy még nincs kész a mod, ahogy elnézem elég munkaigényes meg érdekes is, csak nem hiszem h... (2010.07.14. 12:08) Gothic 1 a Warcraft 3-ban
  • gabir2: Tudtam, hogy 2szer fogja elpostolni. A rohadt életbe. Utálom amikor a blog.hu felmondja a szolgála... (2010.07.07. 18:54) Mud

A jó öreg ruhák

2010.09.27. 06:00 balukaaaa teh master

Szerintem nem voltam egyedül a meglepődéssel, amit a Gothic 3 elején akkor éreztem, amikor észrevettem, hogy a főszereplők ruháit lecserélték. Ennek valószínűleg a fő oka az új grafikai motor megjelenése volt, amihez jobban kinéző ruhákat akartak készíteni, viszont ezzel egy hatalmas pofont adtak a szériának. Mert egy ilyen részletességű fantáziavilágban az ilyensfajta változtatások nem igazán engedhetőek meg. Teljesen olyan ez, mint amikor egy szappanoperában lecserélnek egy szereplőt. 

Aki játszott az első két résszel, az biztos emlékszik arra, hogyan is néztek ki a főbb szereplők ruhái. Később, a második rész elején,  nagyon nagy poén volt látni ugyanazokat a fickókat, akikkel eddig is kalandoztunk. Jellemük a hatalmas felfordulás ellenére sem változott semmit és ugyanazokban ruhákban láthattuk őket, mint eddig, ami nem kevés nosztalgiaérzetet párosított a találkozás "élményéhez".
Ehhez képest a harmadik részben lebasszák őket az új kontinensen, mint az alkalmazkodó jófiúkat, akik szépen beletörődve az új divatelőírásokba, átveszik a helyiek ruháit és így kezdik meg a kalandozást.
Ha a második részben meg tudták oldani ezt, itt miért nem? A második részben látottnál is mókásabb lett volna, ha az új grafikai motorban is láthattuk volna a többieken a jó öreg, elnyűtt páncéljukat, ami erősítette volna a sokat látott utazó érzését.

Nem arról van szó, hogy ettől a játék valamennyivel is rosszabb lenne, de ez a húzás a sorozathoz egyszerűen méltatlan volt és elveszi a tökéletesség varázsát. Jó, gondolom a készítőknek volt elég dolog, ami lekösse a figyelmét (pl a bugos, új grafikai motor), de azért erre még odafigyelhettek volna. Azt hiszem pont az ilyenekért tartanak művészeti rendezőt a fejlesztői stúdiók...

Nos, ha a fentiekkel egyetértessz, akkor ez a modifikáció kedvedre lesz, ugyanis itt a régi páncélokban láthajuk viszont a bajtársakat. Igaz, szebben is megoldhatták volna, de leszarom, van, és kész. IDE kattintva, az 1.72-es modpackon belül letölthetők az új páncélok.


Angart muszáj cheattel idehozni, mert ő a világ túlsó felén van, és nem velünk érkezett.

Szólj hozzá!

Címkék: mod videó agymenés páncél gothic 3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása