HTML

Gothic / Risen videóblog

Egy blog, ami a méltán híres Gothic sorozatnak, és annak folytatásának, a Risen sorozatnak az interneten fellelhető információit, leírásait, végigjátszásait és rajongói mod-jait, illetve azokról videókat kíván bemutatni a magyar rajongóknak.

Friss topikok

  • m.t.: az a csatakiáltás 0:25-nél... (2010.09.14. 14:21) Öldd meg Velayát!
  • molnibalage: Erről valami frissebb hír? (2010.08.14. 12:27) Stronghand mod
  • molnibalage: @balukaaaa teh master: 2009 óta nincs hozzászólás... (2010.08.12. 20:10) Gothic 2: Legend of Ahssun
  • m.t.: lehet hogy még nincs kész a mod, ahogy elnézem elég munkaigényes meg érdekes is, csak nem hiszem h... (2010.07.14. 12:08) Gothic 1 a Warcraft 3-ban
  • gabir2: Tudtam, hogy 2szer fogja elpostolni. A rohadt életbe. Utálom amikor a blog.hu felmondja a szolgála... (2010.07.07. 18:54) Mud

Gothic 3

2010.05.17. 06:04 balukaaaa teh master

A sorozat harmadik, és egyben legfontosabb része. A főhős történetének a legeposzibb eseményei itt zajlanak le. A történet minden szégyenérzés nélkül megismétli a második rész amnéziás idiótaságát, és megint egy legyengült karaktert kapunk (a 2. rész végén sárkányokkal hadakozunk, erre meg a 3. elején a vaddisznókkal is komoly problémáink vannak), ami kellemetlen, de a játélmény megint feledteti velünk ezt. A történet szerencsére csak itt sántít, a többi része nagyon érdekes, és még fordulatos is néhol.

A játék ebben a részben egy új grafikai motort kapott, ami egyszerűen gyönyörű, még mai szemmel is. A készítők a grafika kialakításánál ügyeltek arra, hogy a lehető legjobban hasonlítson az első két részre, hogy könnyebben belerázkódhasunk.

A játék zenéje egyszerűen zseniális az egész játék során, nagyon kellemes, és még játékon kívül is megállja a helyét. Öszehasonlításnak itt az összes rész fő témája, de higyjétek el, a harmadik résznek nem csak a fő témája a jó.

A fentiek mind szépen és jól hangzanak, de a valóság nem volt ilyen kedves a Gothic 3-al, és kegyetlenül nagy bukás lett. A játék fejlesztői a kiadó nyomására idő előtt kiadták a játékot, de elmondásuk szerint még vagy fél év kellett volna, amire befejezik. Ezért egy élvezhetetlen, játszhatatlan, bugos mocskotadtak ki, amiben ha óvatlan voltál, könnyen fel tudtad borítani a történetláncot, aztán meg csak kóborolhattál mint egy idióta (nekem az első 3 végigjátszásom ilyen volt :S).
De 2009-ben kijött a játékhoz a végleges patch, ami hibamentessé tette a játékot és ezzel a sorozatáltalam legjobban kedvelt részévé. Miért? Azért, mert a készítők fel merték borítani az egyensúlyt, és a játékteret iszonyatosan naggyá tették (3 különböző éghajlati öv, hatalmas hegységek és rengeteg város). Ezzel rengeteg órányi játékidőt adtak a játékosoknak.

Tehát ez is kötelező mindenkinek, de csak is kizárólag felpatchelve. Anélkül csak az idődet pazarolnád.

Ha nekem nem hisztek, nézzetek meg egy profi és összetett elemzést ettől a német fickótól (angol nyelven).

1 komment

Címkék: videó bemutatás gothic 3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabir2 2010.06.25. 08:29:09

Nos igen, a Gothic 3. Sajnos, az, hogy bugosan adták ki elég rosszat tett neki, a kritikák, amiket olvastam elég kemény kezűen bántak vele, ezért is gondolom, hogy sok ember eléggé lenézi ezt a játékot. Pedig láttam belőle Gameplay videókat(a felpatchelt verzióból) és egész jónak tűnt. Mondjuk úgy, hogy ezzel a játékkal méltatlanul bánt a sors. Az amnéziás trükköt, meg kell, hogy mondjam, eléggé nagy pofátlanságnak tartottam, mindig is, de annyi baj legyen :D
süti beállítások módosítása